WELKOM BIJ ‘TIJD VOOR VITALITEIT’,
een intiatief van Golfclub Zeegersloot.

 

Tijd voor vitaliteit is het initiatief van golfclub Zeegersloot om de bewoners van Alphen aan den Rijn kennis te laten maken met golf.

TIJD VOOR VITALITEIT- 50+ - GOLF

Natuurlijk weet u als 50-plusser hoe belangrijk (en fijn) het is om actief en in beweging te blijven. Maar heeft u ook wel eens gedacht aan golf? Een ideale sport om buiten te zijn en in beweging te blijven tot op hoge leeftijd. Tijd Voor Vitaliteit biedt u nu de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met de golfsport. Onder professionele begeleiding leert u in 15 lessen de basisvaardigheden en mag u gedurende 2 maanden spelen op de mooie par 3 Parkbaan. En dat voor slechts €100. Ook wordt u de mogelijkheid geboden tot het behalen van het NGF-regelexamen.  Natuurlijk staan bij alle lesreeksen gezondheid en gezelligheid voorop. Dus kom in beweging en werk aan uw conditie, balans, flexibiliteit en netwerk.

Meer dan 500 enthousiaste startende golfers, gingen u reeds voor! Naar verwachting starten we in de tweede helft van 2023 (waarschijnlijk september) weer nieuwe lesreeksen. De data en lestijden zijn nu nog niet bekend maar u kunt zich nu reeds hiervoor aanmelden. Zodra de data bekend zijn zal contact worden opgenomen.

Graag aangeven of u geïnteresseerd bent in dag of avondlessen.

Voor meer informatie over het aanbod van GC Zeegersloot in dit programma kunt u terecht bij Freek Groen en/of Otto van Muijlwijk via tijdvoorvitaliteit@zeegersloot.nl

Inschrijvingen kan via dit contactformulier.

  • Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierop van toepassing

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

* Een lesreeks bestaat uit 15 lessen: in principe is er iedere week les met enkele onderbrekingen vanwege vakanties en feestdagen. Sportschoenen en makkelijk zittende kleding worden aanbevolen, golfclubs zijn beschikbaar bij Golfclub Zeegersloot.

 

Afsluitende TVV wedstrijd zaterdag 29 april 2023

Beste Deelnemers aan TVV-7,

Na weken met intensieve golflessen met veel regen en kou, met daar tussendoor stevige regellessen en een golfregelexamen, brak gisteren tijdens onze afsluitende wedstrijd op de Parkbaan eindelijk de zon door. We konden onder prima golfomstandigheden de baan in met als toetje een zonnige en gezellige nazit op het terras.

Een compliment voor onze pro’s Isi en Synco dat ze, ondanks alle ontberingen, ook dit keer weer een enthousiaste groep golfers hebben afgeleverd. Er is nog veel te leren, maar er ligt nu een goede basis waarop verder gebouwd en hopelijk veel gespeeld kan worden (vooral doorgaan!).

Onder begeleiding van een aantal ervaren golfsters/golfers van het Hospitality-team en Parkbaancommissie (veel dank!) bonden 6, hier en daar wat nerveuze, maar zeer gemotiveerde 4-ballen de strijd met elkaar aan. Na het rondje in de baan, werd onder genot van een drankje en een hapje nagepraat over de geleverde prestaties maar werden ook nieuwe contacten gelegd om de komende tijd eens met elkaar te gaan spelen. Vaak spelen is uiteindelijk de beste manier, naast af en toe een lesje van Isi of Synco, om dit verslavende spelletje beter onder de knie te krijgen.
Maar het ging uiteraard om de wedstrijd. De waterhindernissen van de Parkbaan bleken een lastige tegenstander waar alle flights veel ballen moesten offeren om uiteindelijk bij de hole te komen. Flight 3 bestaande uit Roelof, Ria, Sabien en Esther, sloeg de meeste ballen (18!) in het water. Om dit verlies enigszins te verzachten “wonnen” zij een zak “Ballen met Ervaring“, altijd nuttig bij een volgend rondje Parkbaan.

De resultaten in de wedstrijd lagen niet heel ver uit elkaar, sterker nog de nummers 1 en 2 hadden over de 9 holes dezelfde score: 37 slagen. In dat geval is er een “countdown” en telt het resultaat over de laatste 6 holes.
Met een score van 25 slagen veroverde Flight 1: John, Hendrina, Marjan en Jan-Willem de 2de prijs: voor iedereen een nuttig multi-tooltje.
Met een score van 24 slagen won Flight 4: Leon, Lies, Irma en Herman de 1ste prijs: een masterclass voor de hele flight bij onze Golfschool. Binnenkort zien we hen vast schitteren in de baan!

Het napraten nam nog behoorlijk wat tijd in beslag en pas tegen 21.00u verlieten de laatste deelnemers het terras. Dat jullie zo enthousiast waren en nog altijd zijn, is voor ons als organisatie een groot compliment en maakt het ook geweldig leuk om te doen. We hopen dat jullie met veel plezier blijven golfen (=bewegen, want daar is het ooit om begonnen) dan komen we elkaar vast vaak tegen op het oefencentrum, in de baan of op het terras.

Namens Tijd voor Vitaliteit, Hospitality, Parkbaan Commissie, Golfschool Golfclub Zeegersloot en Restaurant De Zeeger
Irene van Bienema, Isi Kokke, Synco Jonkeren, Otto van Muijlwijk en Freek Groen,