Golfschool Zeegersloot

Basis CMYKGolfschool Zeegersloot is een golfschool die golfers van alle niveaus helpt hun golfdoelen te bereiken en is gevestigd op Golfclub Zeegersloot. Golfschool Zeegersloot heeft een rijkelijk aanbod van lessen en cursussen voor zowel de startende golfer als de meer ervaren golfer. Zo zijn er voor de nieuwe golfers gratis workshops, bieden we een laagdrempelige introductiecursus aan en is het uiteraard mogelijk om privélessen te boeken op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Aanbieding

Lesactie
Van 1 oktober tot 1 april kunt u in groepjes vanaf 4 personen, 5 lessen voor € 50,- of 10 lessen voor € 100,- volgen.
Ideaal als voorbereiding op de NGF-competitie of als u dit niet speelt om het nieuwe seizoen gewoonweg goed beslagen ten ijs te beginnen.

Van 1 oktober tot 1 april geeft een 10-lessenkaart recht op 11 lessen.

Professionals Golfschool Zeegersloot

Synco Jonkeren

Synco Jonkeren is sinds 2008 professional op Golfclub Zeegersloot. Daarvoor werkte hij bij BurgGolf Zoetermeer. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Van Swinderen Golf College, is gediplomeerd PGA A- en B-professional. Voor en tijdens zijn opleiding werd Synco begeleid door Richard Paul en Adam Howard bij BurgGolf Zoetermeer. Synco is getrouwd en vader van twee dochters. Zijn hobby’s naast het golfen zijn alle sporten met een bal en zijn gezin.

Les reserveren

Isi Kokke

Isi Kokke is sinds 2003 golfprofessional en vanaf 2016 werkzaam op Golfclub Zeegersloot. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen leest hij veel over golf en gaat hij naar bijscholingen. Isi woont met zijn vrouw en drie kinderen in Den Haag. Verder is Isi bestuurslid van Stichting Allerliefst en lid van JCI. Sport in algemene zin is een enorme passie voor hem.

Les reserveren

Lessen & cursussen golfschool

Ieder mens is anders en dus gelooft Golfschool Zeegersloot niet in één standaard aanpak. Wij kijken naar je ambities en passen onze golfles daar op aan. Beginners kunnen kiezen voor een cursus of privéles. Bij een cursus krijg je in een korte tijd flink wat uren les in een groep van maximaal zes personen. Wil je de lessen over een langere tijd spreiden, om tussendoor veel te oefenen, dan past privéles beter bij jou.

Voor gevorderden organiseert de golfschool ook een aantal keren per jaar een cursus. Dat kan een cursus zijn om je klaar te stomen voor je GVB, een cursus om naar een handicap te werken, of je handicap te verlagen. Natuurlijk kun je als gevorderde ook privélessen nemen. Om de techniek verder te verbeteren of de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Start met Golf

Leren golfen kan nu nog makkelijker met het eenvoudige stappenplan van de NGF. Na het volgen van de Cursus Introductie Golf mag je zelf spelen op onze prachtige par-3 baan genaamd de Parkbaan. Tevens kan je doorstromen naar stap 1 en vervolgens naar stap 2 van het NGF stappenplan waar je clubhandicap 54 kan halen. De introductiecursus bestaat uit:

 • 5 praktijklessen á 50 minuten
 • 1 keer 50 min les op de 9 holes Parkbaan 9 met de golfprofessional

Inclusief:

 • 5 lessen van 50 minuten
 • 1 les op de Parkbaan met de professional
 • Gedurende je cursus onbeperkt gebruik oefenfaciliteiten
 • Gebruik van clubs tijdens de lessen
 • Een pasje baanpermissie Parkbaan (na voltooien cursus)

Exclusief

 • Drivingrange ballen

Tarieven Introductiecursus Golf
Groep van 3 personen: € 110,- per persoon
Groep van 4 personen: € 95,- per persoon
Groep van 5 personen: € 85,- per persoon
Groep van 6 personen: € 75,- per persoon

Workshop

Kom kennismaken met golf, leer in een oogwenk de grondbeginselen van het spel, beleef golf door het zelf te spelen.

Elke eerste of derde zaterdag en tweede of vierde zondag van de maand geeft een golfprofessional van Golfschool Zeegersloot een gratis golf-workshop.

Iedereen kan dan na wat oefenen een balletje slaan op de speciale oefenholes, die deel uitmaken van onze prachtige golfaccommodatie. Zo kun je na het hockey, voetbal of tennis gezond de honderd bereiken.

De gekwalificeerde professional van Golfschool Zeegersloot staat voor je klaar. Deze kennismaking kost je niets, alleen wat tijd.

Wanneer begin je: meteen?

Welkom op de eerste of derde zaterdag en tweede of vierde zondag van de maand!

Graag even vooraf aanmelden via: info@golfschoolzeegersloot.nl

Baanles

Ben jij de koning(in) van de driving range? Alle ballen gaan rechtdoor en de afstand die jij graag wilt. Maar in de baan lijkt het ineens een totaal ander spelletje te zijn. Ballen worden getopt, in de grond geslagen of zwaaien helemaal af. Wat gebeurt er met de swing als je eenmaal in de baan bent ten opzichte van de vertrouwde range?

Dat is wat wij regelmatig horen van mensen op de range.

Wij bieden nu de mogelijkheid om daar verandering in aan te brengen.

Maak je de juiste keuzes qua club en swing? Maak je wel dezelfde swing als op de range? Sta je wel goed opgelijnd?

Tijdens een baanles van 9-holes kijken we naar de verschillende dingen die er gebeuren.

Heb je interesse? Neem contact op met je professional om een afspraak te maken. Met een klein groepje (maximaal 4) kan natuurlijk ook.

Tarieven baanles
Groep van 1 personen: € 150,- per persoon
Groep van 2 personen: € 85,- per persoon
Groep van 3 personen: € 65,- per persoon
Groep van 4 personen: € 50,- per persoon

Jeugdlessen

Jeugdlessen zijn een ideale manier om kinderen vroeg enthousiast te maken voor de golfsport. En dat niet alleen, ook is gebleken dat het lesgeven aan jeugd z’n vruchten afwerpt. Een aantal van de op Zeegersloot opgeleide jeugdspelers speelt inmiddels bij de gerenommeerde Nederlandse clubs. Dat is in de eerste plaats een compliment voor de speler, maar ook voor de club. Zeegersloot blijkt een club met potentie voor jeugdspelers.

De lessen zijn meer dan alleen chip-, put-, en swinglessen. Samen streven wij erna om de jeugdlessen zowel leuk als leerzaam te maken. Als leidraad gebruiken we de boeken ‘Spelenderwijs Leren’ van Elliot van der Veeke. Per leeftijdscategorie doen we allerlei oefeningen in spelvorm die gerelateerd zijn aan het golfen. Er is dan ook niet alleen aandacht zijn voor techniek, maar ook voor de regels en vooral voor de etiquette.

Om jeugdlessen te volgen bij Golfclub Zeegersloot, hoef je geen lid worden van de club. Wel betaal je iets meer voor de lessen. Het lidmaatschap biedt je (als je in bezit bent van het GVB) naast de goedkopere jeugdlessen ook als voordeel dat je onbeperkt kunt spelen op de prachtige baan van Zeegersloot.

Privé-les

Wil je de lessen nemen op tijdstippen die jou goed uitkomen en met een frequentie die jij prettig vindt? Dan is privé-les misschien iets voor jou.

Via de online lesagenda op de homepagina boek je op een tijdstip dat het jou uitkomt een les bij een van ons. Je kunt bij ons een les van 25 of 50 minuten boeken.

Nog meer dan bij een cursus kunnen we bij privé-les je persoonlijke doelstellingen vaststellen en daar aan gaan werken. Je kunt privé-les boeken voor jezelf of met maximaal zes personen.

Ben je van plan om regelmatig golfles te nemen? Vraag dan naar de voordelige 10-lessenkaart.

Clubfitting

Golf is een leuk, maar moeilijk spel. Elke golfer is daarom gebaat bij de best mogelijke omstandigheden. Een daarvan is een juiste golfuitrusting.

De bekende fabrikanten leveren doorgaans prima clubs met allerlei verschillende eigenschappen, doch met een design dat is afgestemd op de gemiddelde speler (maar die bestaat niet …). Dat impliceert dat golfers hun swing en houding moeten aanpassen aan deze fabrieksstandaard.

Het zijn echter juist de individuele kenmerken van een golfer, zoals fysieke mogelijkheden en techniek die samen met ontwerp en materiaal van de golfclubs in grote mate bepalend zijn voor het spelresultaat. Al die eigenschappen beïnvloeden elkaar. Goed aangemeten clubs (kunnen) zorgen voor meer afstand, een gecontroleerde balvlucht, minder putts, lager scores en – dus – veel meer spelplezier.

Genoeg redenen om voor de aanschaf van nieuwe (of met uw oude) clubs eens bij ons langs te komen.

Prijzen clubfitting

ProductPrijs per club
Grips vanaf€ 9,-
Verkorten club + nieuwe gripPrijs op aanvraag
Verlengen club + nieuwe gripPrijs op aanvraag
Groeven slijpen€ 10,- per club
Spikes vervangenVanaf € 17,50 per paar

NGF 9-stappenplan

De cursus baanpermissie is voor mensen die de Introductiecursus hebben doorlopen, of voor mensen die al een keer gegolfd hebben en de draad weer op willen pakken. Na het voltooien van deze cursus ontvang je automatisch een baanpermissie pas van de NGF. Met deze pas kun je onder bepaalde voorwaarden golfen op de Griend- en Heuvelbaan (18 holes).

De cursus Baanpermissie (grote baan) stap 1 bestaat uit:

 • Het volgen van 7 praktijk lessen á 50 minuten
 • 1 x baanles (9 holes) op de Griend/Heuvelbaan met professional
 • 10 rondes lopen (9 holes) op de Parkbaan (Twee van deze rondes moeten gelopen worden met een gevorderde golfer of met een buddy)

Inclusief:

 • 7 lessen van 50 minuten + baanles van 3 uur
 • Gedurende de cursus onbeperkt gebruik van de oefenfaciliteiten
 • Gebruik van clubs tijdens de lessen cursus
 • Pas Baanpermissie van de NGF. Eerste pas gratis, vanaf de 2e pas wordt
  € 51 euro in rekening gebracht. (handicapregistratie incl. NGF bijdrage)

Exclusief

 • Drivingrange ballen (ballenkaart 10 x 22 ballen te koop voor € 10,- bij de servicedesk)
 • Greenfee Parkbaan (5 rittenkaart Parkbaan te koop voor € 88,- bij de servicedesk)

Tarieven stap 1
Groep van 3 personen: € 170,- per persoon
Groep van 4 personen: € 140,- per persoon
Groep van 5 personen: € 120,- per persoon
Groep van 6 personen: € 110,- per persoon

De cursus naar handicap 54 is voor mensen die stap 1 (cursus Baanpermissie) hebben doorlopen of voor mensen die het GVB examen ooit hebben behaald en het golfen weer willen oppakken. Na het behalen van deze cursus en het spelen van een qualifying kaart krijg je van de NGF een pasje met je juiste handicap. En kan je wereldwijd op bijna alle golfbanen spelen.

De cursus naar handicap 54 (Stap 2) bestaat uit:

 • Het volgen van 7 praktijk lessen á 50 minuten
 • 1 x baanles (9 holes) op de Griend/Heuvelbaan met professional
 • 10 rondes lopen (9 holes) op de Griend/Heuvelbaan (Twee van deze rondes moeten gelopen worden met een gevorderde golfer of met een buddy)

Inclusief:

 • 7 lessen van 50 minuten + baanles van 3 uur.
 • Gedurende de cursus onbeperkt gebruik van de oefenfaciliteiten

Exclusief

 • Drivingrange ballen (ballenkaart 10 x 22 ballen te koop voor € 10,- bij de servicedesk)
 • Greenfee Twilight (5 rittenkaart Twilight voor € 140,- te koop bij de servicedesk)
 • Handicapregistratie en regelexamen. Handicapregistratie kost € 51 per jaar inclusief bijdrage NGF en de kosten voor het Regelexamen bedragen € 20,-

Tarieven stap 2
Groep van 3 personen: € 170,- per persoon
Groep van 4 personen: € 140,- per persoon
Groep van 5 personen: € 120,- per persoon
Groep van 6 personen: € 110,- per persoon

In de cursus naar handicap 36 merk je door het gebruik van verschillende golfclubs dat je meer lengte in je slagen krijgt. De beleving op de golfbaan wordt vergroot door actief te spelen. Je zult meer inzicht krijgen in je eigen spel zodat je holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving.

Samenvatting cursus handicap 36
Instroomeis: Clubhandicap 54 (GVB)
Uitstroomniveau: Spelen tussen de hcp. 32 en hcp. 40
Doelstelling: Speler kan een grote baan spelen met een gemiddelde score van par +2.

De cursus bestaat uit:

 • 8 Technieklessen van 75 minuten
 • 2 Baanlessen van 100 minuten
 • GolfAcademy boekje Stap 3

De lessen worden 1 x per 2 weken gegeven zodat er tussen de lessen in genoeg tijd is om te trainen.

Tarieven stap 3
Groep van 2 personen: € 400,- per persoon
Groep van 3 personen: € 320,- per persoon
Groep van 4 personen: € 280,- per persoon

In de cursus naar handicap 28 verbetert je niveau doordat het spel constanter wordt bij lange slagen, maar ook rondom de green. Spelen op de golfbaan wordt steeds comfortabeler voor je, wat een positieve uitwerking heeft op je spel. Je krijgt meer behoefte om deel te nemen aan wedstrijden en het aantal bogeys en double bogeys neemt af.

Samenvatting cursus handicap 28
Instroomeis: Clubhandicap 36 (GVB)
Uitstroomniveau: Spelen tussen de hcp. 24 en hcp. 31.
Doelstelling: Speler kan een grote baan spelen met een gemiddelde score van 10 holes par +2 en 8 holes par +1.

De cursus bestaat uit:

 • 10 Technieklessen van 75 minuten
 • 2 Baanlessen van 100 minuten
 • GolfAcademy boekje Stap 4

De lessen worden 1 x per 3 weken gegeven zodat er tussen de lessen in genoeg tijd is om te trainen. Totale duur van de cursus is ongeveer 1 – 1,5 jaar.

Tarieven stap 4
Groep van 2 personen: € 475,- per persoon
Groep van 3 personen: € 380,- per persoon
Groep van 4 personen: € 335,- per persoon

In de cursus naar handicap 20 maak je bewustere clubkeuzes vanaf de tee en rond de green. Door mee te doen aan wedstrijden, wordt je ervaring op het gebied van course management, tactiek en kennis van STAP 6 t/m 9 van de golfregels groter. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

Samenvatting cursus handicap 20
Instroomeis: EGA-handicap 28
Uitstroomniveau: Spelen tussen de hcp. 18 en hcp. 23.
Doelstelling: Speler kan een grote baan spelen met een gemiddelde score van par +1.

De cursus bestaat uit:

 • 10 Technieklessen van 75 minuten
 • 2 Baanlessen van 100 minuten
 • GolfAcademy boekje Stap 5

De lessen worden 1 x per 3 weken gegeven zodat er tussen de lessen in genoeg tijd is om te trainen. Totale duur van de cursus is ongeveer 1 – 1,5 jaar.

Tarieven stap 5
Groep van 2 personen: € 475,- per persoon
Groep van 3 personen: € 380,- per persoon
Groep van 4 personen: € 335,- per persoon

In de handicap-categorie 15 tot 0 werken we met een individueel plan van aanpak. Er zal eerst een intake plaatsvinden om erachter te komen wat je als speler wilt bereiken. Aan de hand van een video-analyse gaan we dan het plan maken waar mee gewerkt gaat worden.

Neem voor meer informatie contact op met je professional.

Contact

Golfschool Zeegersloot is gevestigd op Golfclub Zeegersloot.
Kromme Aarweg 5
2403 NB Alphen aan den Rijn

Synco Jonkeren
06-28451986

Isi Kokke
06-24238493

info@golfschoolzeegersloot.nl

Indien u vragen heeft over inloggen en/of het gebruik van onze academy software, neemt u dan a.u.b. contact op met onze softwareleverancier: Golf-e-Services.
020 – 44 99 608
info@golf-e-services.com

Voor alle overige vragen over de golfschool kunt u gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.