BAANSTATUS

Baanstatus

Geldig per: za 22 jan 2022, 08:52 uur
Griendbaan: Open | Qualifying
Heuvelbaan: Open | Qualifying
Green: Zomergreens
Handicarts: Niet toegestaan
Trolleys: Toegestaan
Starthole: Hole 1

Bijzonderheden

Vanaf maandag 24/1 groot onderhoud aan de banen. Dinsdag 25 januari is de driving range gesloten i.v.m. het plaatsen van targets in het veld.
Iedere ochtend wordt de baan voor 8.30 uur opnieuw gekeurd.
Take-a-way koffie en broodjes zijn verkrijgbaar bij De Zeeger. Het clubhuis en de lockerruimtes sluiten nog om 17.00 uur.

Baanstatus

Geldig per: za 22 jan 2022, 08:52 uur
Parkbaan: Open
Qualifying: Ja
Green: Zomergreens
Handicarts: Niet toegestaan
Trolleys: Toegestaan

Bijzonderheden

Vanaf maandag 24/1 groot onderhoud aan de banen.
Het reserveren van een starttijd is verplicht.
Het clubhuis en de lockerruimtes sluiten nog om 17.00 uur.
Iedere ochtend wordt de baan voor 8.30 uur opnieuw gekeurd.

Baanstatus

Geldig per: za 22 jan 2022, 08:53 uur
Driving range: Open
Oefencentrum: Open

Bijzonderheden

Het clubhuis en de lockerruimtes sluiten nog om 17.00 uur. Driving range en oefengebied zijn weer op de standaardtijden geopend (zie website). Maximaal 4 personen bij elkaar met een minimale onderlinge afstand van 1,5 meter.
Dinsdag 25 januari is de driving range gesloten i.v.m. het plaatsen van targets in het veld.

Baaninformatie

De verschillende waterpartijen in het prachtige polderlandschap en de Griendbaan zelf leveren een fraaie golfentourage vol afwisseling en uitdaging. De vele bosschages zorgen bovendien voor een rijke aankleding van de baan. De holes op de Griendbaan zijn genummerd 1 tot 9.

griendbaan

De Heuvelbaan bevat uitdagende elementen, die eigenlijk zijn voorbehouden aan duingebieden of andere glooiende, landelijke streken van ons land. Behalve van pittige uitdagingen bij de holes van dit kunstmatig opgehoogde gebied, kan de golfer hier genieten van aansprekende vergezichten over het kenmerkende weidse landschap. De holes op de Heuvelbaan zijn genummerd 10 tot 18.

heuvelbaan

De Parkbaan is een zogenoemde compact course, een gekwalificeerde negen holes baan met een lengte van 1.300 meter. Op deze uitdagende baan kunnen beginnende golfers de kneepjes van het golfspel onder de knie krijgen; de gevorderde golfer kan er onder andere zijn korte spel verder ontwikkelen.

parkbaan

De oefenaccommodatie bestaat uit de overdekte driving range, drie ruim opgezette oefenholes, een chipping green en twee putting greens. De lichtinstallatie van de driving range maakt het mogelijk op alle avonden van de week een balletje te slaan.

oefencentrum

REGEL- EN EXAMENCOMMISSIE

WINTERREGELS PER 1 NOVEMBER 2021

Golfen in de winter.

Europese golfbanen mogen de winterregel ‘plaatsen’ laten gelden in periodes tussen 1 november en 30 april (bij Zeegersloot in eerste instantie tot media maart 2022) omdat de fairways dan vaak minder fraai zijn. De ligging van de bal is in de winter vaak veel minder goed dan in de zomer en het komt ook vaak voor dat er modder aan de bal gaat kleven.

Plaatsen – ‘Plaatsen’ wil zeggen dat je de bal mag oppakken, schoonmaken en op een goede plek mag plaatsen. Maar alleen op de kortgemaaide delen van de baan, bijvoorbeeld de fairways. Voor de juiste procedure: zie onderaan dit artikel.

Ingebedde bal – Bij een ingebedde bal in het algemene gebied krijg je een free drop.

IJs, hagel en sneeuw

Sneeuw, ijs en hagel zijn tijdelijk water óf een ‘los natuurlijk voorwerp’, naar keuze van de speler.

Als de hele baan bedekt is met sneeuw kun je sneeuw het beste beschouwen als een ‘ los natuurlijk voorwerp’: je mag dan wat sneeuw rondom je bal wegnemen zolang je de bal daarbij maar niet beweegt.

Als de baan overwegend groen is en je bal ligt op een klein stukje sneeuw, dan kun je sneeuw het beste behandelen als tijdelijk water: dit mag je dan ontwijken en droppen op gras.

Losse natuurlijke voorwerpen op de green mag je wegvegen en dat geldt dus o.a. ook voor hagel.

Je mag uiteraard ook niets doen en de bal gewoon spelen zoals hij ligt.

‘Schoonmaken bal’.

Een plaatselijke regel die het gehele jaar toegepast kan worden, is “opnemen, schoonmaken en terugplaatsen”.  Condities zoals uitzonderlijke natheid waardoor veel modder aan de bal kleeft, kunnen aanleiding zijn om onder deze omstandigheden toe te staan dat de bal mag worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst.’

In dat geval geldt:

Als de bal van een speler in het algemene gebied ligt, mag de bal worden gemarkeerd, opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek.

Kortom er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Plaatsen binnen 15 cm in het kortgemaaide deel in het algemeen gebied.
  • Schoonmaken en op exact dezelfde plaats terugplaatsen, bijvoorbeeld voor in de rough.
  • Ingebedde bal – in het algemene gebied.

DE JUISTE TEKST VOOR ‘PLAATSEN’ LUIDT:
Als de bal van een speler in het algemene gebied gemaaid op fairwayhoogte of lager ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke of een andere bal plaatsen in het gebied waarin geplaatst mag worden en dan spelen. Het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Referentiepunt: plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmetingen van het gebied gemeten van het referentiepunt: 15 cm van het referentiepunt, maar met de volgende beperkingen:
  • dit gebied mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en
  • dit gebied moet in het algemene gebied zijn.

Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

EXTRA AANDACHT VOOR ETIQUETTE 
In de herfst en winter groeit het gras niet en het duurt veelal tot mei voordat schade is hersteld. Greens zijn in de koude maanden nog gevoeliger dan normaal en het is heel belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt. Een golfbaan is het meest kwetsbaar bij het begin van vorst en zodra er dooi komt. De zomergreens moeten dan gesloten worden en soms zelfs de hele baan.