BAANSTATUS

Baanstatus

Geldig per: wo 14 apr 2021, 07:51 uur
Griendbaan: Open | Non-Qualifying
Heuvelbaan: Open | Non-Qualifying
Green: Zomergreens
Handicarts: Toegestaan
Trolleys: Toegestaan
Starthole: Hole 1

Bijzonderheden

Komende week zijn er baanwerkzaamheden. Dinsdag 13 april worden de greens geprikt en bezand. Woendag en donderdag worden de fairway's bezand. 1 hole zal eruit liggen.
I.v.m. de avondklok gaat het LICHT van de Driving Range en het oefengebied om 21.30 uur uit en worden de LOCKERRUIMTES om 21.00 uur afgesloten.
Dagelijks is de Driving Range van 13.00 tot 14.00 en van 17.00 tot 18.00 gesloten i.v.m. het rapen van ballen.

Baanstatus

Geldig per: wo 14 apr 2021, 07:51 uur
Parkbaan: Open
Qualifying: Nee
Green: Zomergreens
Handicarts: Niet toegestaan
Trolleys: Toegestaan

Bijzonderheden

Het reserveren van een starttijd is verplicht.
Vanaf 16 maart mogen er weer 4 spelers in een flight.

Baanstatus

Geldig per: di 13 apr 2021, 09:33 uur
Driving range: Open
Oefencentrum: Gesloten

Bijzonderheden

Dagelijks worden tussen 13.00 en 14.00 en van 17.00 - 18.00 uur ballen uit het veld geprikt. De Driving Range is dan even gesloten. Ondersteuning van vrijwilligers bij het rapen van de ballen is zeer welkom.

Baaninformatie

De verschillende waterpartijen in het prachtige polderlandschap en de Griendbaan zelf leveren een fraaie golfentourage vol afwisseling en uitdaging. De vele bosschages zorgen bovendien voor een rijke aankleding van de baan. De holes op de Griendbaan zijn genummerd 1 tot 9.

griendbaan

De Heuvelbaan bevat uitdagende elementen, die eigenlijk zijn voorbehouden aan duingebieden of andere glooiende, landelijke streken van ons land. Behalve van pittige uitdagingen bij de holes van dit kunstmatig opgehoogde gebied, kan de golfer hier genieten van aansprekende vergezichten over het kenmerkende weidse landschap. De holes op de Heuvelbaan zijn genummerd 10 tot 18.

heuvelbaan

De Parkbaan is een zogenoemde compact course, een gekwalificeerde negen holes baan met een lengte van 1.300 meter. Op deze uitdagende baan kunnen beginnende golfers de kneepjes van het golfspel onder de knie krijgen; de gevorderde golfer kan er onder andere zijn korte spel verder ontwikkelen.

parkbaan

De oefenaccommodatie bestaat uit de overdekte driving range, drie ruim opgezette oefenholes, een chipping green en twee putting greens. De lichtinstallatie van de driving range maakt het mogelijk op alle avonden van de week een balletje te slaan.

oefencentrum

Baaninformatie:
Tijdelijke plaatselijk regels

15 juni 2020
Coronaregel: Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijke ligging van de bal, niet dichter bij de hole.
Zie hieronder voor meer details. 

Griendbaan en Heuvelbaan
Tijdelijke Plaatselijke Regel voor plaatsen in bunkers tijdens de Covid-19 pandemie
Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen in de bunker. Het gebied waarin geplaatst mag worden en waarvan dan gespeeld mag worden, mag niet verbeterd worden en het gebied waarin geplaatst mag worden moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Referentiepunt: plaats van de oorspronkelijke bal.
  • Afmeting van het gebied gemeten van referentiepunt: de lengte van een scorekaart of 15 cm van het referentiepunt, maar met de volgende beperkingen:
    -dit gebied mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en
    -dit gebied moet in de bunker zijn.

Bij het handelen volgens deze plaatselijke regel moet de speler een plek kiezen om zijn bal te plaatsen en de procedures te volgen voor het terugplaatsen van een bal volgens de Regel 14.2b(2) en 14.2e.
Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf volgens Regel 14.7a.

Parkbaan
Geen bijzonderheden.

Oefencentrum
Geen bijzonderheden.

 

REGEL- EN EXAMENCOMMISSIE

WINTERREGELS PER 1 NOVEMBER 2020

Golfen in de winter.

Europese golfbanen mogen de winterregel ‘plaatsen’ laten gelden in periodes tussen 1 november en 30 april omdat de fairways dan vaak minder fraai zijn. De ligging van de bal is in de winter vaak veel minder goed dan in de zomer en het komt ook vaak voor dat er modder aan de bal gaat kleven.

Plaatsen – ‘Plaatsen’ wil zeggen dat je de bal mag oppakken, schoonmaken en op een goede plek mag plaatsen. Maar alleen op de kortgemaaide delen van de baan, bijvoorbeeld de fairways. Voor de juiste procedure: zie onderaan dit artikel.

Ingebedde bal – Bij een ingebedde bal in het algemene gebied krijg je een free drop.

IJs, hagel en sneeuw –  

Sneeuw, ijs en hagel zijn tijdelijk water óf een ‘los natuurlijk voorwerp’, naar keuze van de speler.

Als de hele baan bedekt is met sneeuw kun je sneeuw het beste beschouwen als een ‘ los natuurlijk voorwerp’: je mag dan wat sneeuw rondom je bal wegnemen zolang je de bal daarbij maar niet beweegt.

Als de baan overwegend groen is en je bal ligt op een klein stukje sneeuw, dan kun je sneeuw het beste behandelen als tijdelijk water: dit mag je dan ontwijken en droppen op gras.

Losse natuurlijke voorwerpen op de green mag je wegvegen en dat geldt dus o.a. ook voor hagel.

Je mag uiteraard ook niets doen en de bal gewoon spelen zoals hij ligt.

‘Schoonmaken bal’.

Een plaatselijke regel die het gehele jaar toegepast kan worden, is “opnemen, schoonmaken en terugplaatsen”.  Condities zoals uitzonderlijke natheid waardoor veel modder aan de bal kleeft, kunnen aanleiding zijn om onder deze omstandigheden toe te staan dat de bal mag worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst.’

In dat geval geldt:

Als de bal van een speler in het algemene gebied ligt, mag de bal worden gemarkeerd, opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek.

Kortom er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Plaatsen binnen 15 cm in het kortgemaaide deel in het algemeen gebied.
  • Schoonmaken en op exact dezelfde plaats terugplaatsen, bijvoorbeeld voor in de rough.
  • Ingebedde bal – in het algemene gebied.