Wim is geboren (1942) en getogen in Amsterdam en had veel belangstelling voor de natuur. Het is dan ook niet zo vreemd dat hij een opleiding volgt op de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Boskoop. Samen met zijn vrouw Astrid zetten zij Plantgarant op, een bedrijf dat zich voornamelijk richt op interieur-groen in kantoren en instellingen. Een succesvolle onderneming die jarenlang sponsor is geweest van Golfclub Zeegersloot.

Wim is in zijn jeugd een bovengemiddelde tennisser, maar vanwege rugproblemen, waar hij altijd last van heeft gehouden, moet hij hiermee stoppen. Op Spaarnwoude heeft Wim toen al even mogen ruiken aan golf. Als hij dan ook hoort dat er in Alphen aan den Rijn een golfbaan zal komen is hij een van de eersten die zich in 1984 aanmeldt als lid van Golfclub Zeegersloot GCZ). Inmiddels is Wim als ‘echte’ Boskoper thuis in het groen en vindt dat hij met zijn kennis een bijdrage kan leveren bij de ontwikkeling van de golfbaan. Hoewel de beplanting een zaak is van de Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot (SOGZ) meldt hij zich bij het Bestuur van GCZ voor de Baancommissie. Hij moet dan wel weer even zijn oude schoolboeken tevoorschijn halen om de kennis wat op te frissen. Juist in die beginfase zijn de adviezen van Wim van onmisbaar belang. Immers de gemeente stelt nogal wat eisen aan de inrichting van de baan. Vooral aan de beplantingen. Die zijn erg belangrijk en dragen bij aan het karakter van de baan. Zoals Wim dat zelf noemt: de ‘stoffering’ is essentieel. En als men de baan nu ziet is dat hem goed gelukt.

In 1986 wordt Wim gevraagd als lid van het Bestuur en krijgt hij de volledige verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en het beheer van de golfbaan. Een manager is er nog niet en de greenkeepers moeten dagelijks worden aangestuurd. In 1989 wordt hij bestuurscoördinator van de Jeugdcommissie.

Nadat hij in 1992 het bestuur verlaat wordt hij lid/penningmeester van de Jeugdcommissie. In die functie is hij ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Plant Garant Pro-Am’s in 1993 en 1994 en mede verantwoordelijk voor de succesvolle Nationale Minidagen, die vanaf 1990 tot 2005 een steevaste plaats op de golfagenda krijgen. Wim, die een huis in Tampa (Florida) heeft, nodigt de jeugdcommissie gedurende vele jaren uit om er te logeren en te golfen. Maar op de achtergrond houdt Wim ook het wel en wee van de baan goed in de gaten.

In 2006 neemt Wim afscheid van de Jeugdcie en wordt weer lid van de Baancie. Met zijn expertise  wordt Wim in dat jaar zelfs gevraagd om te adviseren bij de baanaankleding van onze buren Golf -en Countryclub Liemeer. In 2008 wordt Wim golfer van het jaar omdat hij 25 jaar continu voor de vereniging actief is geweest. Inmiddels krijgt Wim steeds meer klachten met zijn rug en wordt het golfen steeds lastiger.  Uiteindelijk is hij genoodzaakt zijn spelend lidmaatschap op te zeggen; hij blijft echter als adviseur met de Baancie verbonden. Immers Golfclub Zeegersloot en met name de baan liggen hem zo na aan het hart. Die zal hij nooit vergeten.

En dat doet de club dus hem ook niet getuige zijn verdiende honorering als ERELID VAN GOLFCLUB ZEEGERSLOOT!

Tjalling de Vries

30.10.20