Tjalling de Vries schreef voor het Alphense nieuws het volgende artikel.

GOLFCLUB ZEEGERSLOOT GASTHEER VOOR STICHTING HANDICART

Golf is een uitdagende sport en goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door te blijven golfen blijf je actief. De Stichting Golf voor mindervaliden “Handicart” heeft ten doel mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers op golfbanen in Nederland om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen

Door middel van eigen bijdragen door de pashouders, donaties en giften verkrijgt de Stichting de benodigde inkomsten om eigen handicarts (golfkarren) aan te schaffen. Sinds de oprichting in de jaren tachtig zijn er inmiddels al zo’n 770 handicarts geplaatst bij 115 golfclubs en huurt de Stichting ook nog zo’n 200 golfkarren op 57 andere banen in Nederland. Er zijn ongeveer 22.000 pashouders en 35.000 donateurs.

Ieder jaar worden op ruim 120 golfbanen in Nederland de voorrondes gespeeld voor de Handicart Trofee. De beste twee spelers van iedere wedstrijd verdienen een plaats in één van de vier regiofinales. Voor de regio Zuid-West Nederland werd deze dit jaar op vrijdag 20 september op Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn gehouden. Onder uitstekende condities van zowel het weer als de baan speelden maar liefst 36 koppels een Greensome Stablefordwedstrijd, die werd gewonnen door het koppel Hr. H. Rietveld / Mevr. A.van Loon van de Rijswijkse Golfclub. Overigens de beste 6 koppels van iedere regiofinale gaan naar de landelijke finale op Golfclub Anderstein op 3 oktober.

Na afloop genoten de gasten van een door restaurant De Zeeger prima verzorgd Indisch buffet.

 

TjdV