De SECO wenst alle senioren, maar zeker ook alle andere leden van onze fantastische golfclub alsnog het allerbeste voor het jaar 2020.
Gezondheid en een geweldig golfjaar moge ons allemaal ten deel vallen.

Het nieuwe jaar is alweer enkele weken onderweg en er hebben reeds een tweetal SECO-wedstrijden plaatsgevonden. Hieronder volgt nog gauw een relaas van deze twee wedstrijden.

Nieuwjaarsscramble op 2 januari 2020

Twee januari begon grijs en grauw met een kille wind, maar de 40 deelnemers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Zware lucht, zoals het door teamcaptain Koos Turk treffend werd verwoord. De ballen vliegen hierdoor niet ver, dus een clubje meer nemen.
Na terugkomst in het clubhuis werden alle deelnemers getrakteerd op een warm glas glühwein of een beker warme chocolademelk. Winnaar was het team van teamcaptain Jos Ploum. Alhoewel zij een gelijke score hadden als het team van Ruud Dekker, was de score van de laatste 3 holes beslissend. In zijn dankwoord gaf Jos Ploum nog even aan dat de wedstrijd was gewonnen door een prachtige chip van Gerard Kortekaas, die de bal van een afstand van 60 meter in de hole chipte.
Tweede werd het team van Ruud Dekker, Nelleke Vrijdag Flip Stehouwer en Jan van Doorn.
Derde werd het team van Koos Turk, Tino Menken, Marja v.d. Zwan en Wim Vrijdag.

Foto: Het winnende team – v.l.n.r. Walter Frankvoort, Dini Zorge, Jos Ploum, Gerard Kortekaas – met de door Jacques Meys gesponsorde fles bubbels.

Op 9 januari – SECO Stableford wedstrijden over 18 en 9 holes

De weersverwachtingen voor deze dag waren niet al te goed (voorspelden zowel Buienradar als Weer-Online). Dit had enkele last minute afzeggingen tot gevolg. Maar wat hadden de afzeggers deze keer ongelijk, want het werd uiteindelijk een prima golfdag en pas tegen het eind (zo rond 14.00 uur) begon het een beetje te miezeren.

De 18 holes wedstrijd had in Piet Vlietstra een overduidelijke winnaar (37 punten). Rob Zwanenburg eindigde als nummer 2 op respectabele afstand (32 punten), op de voet gevolgd door Henny Claessen met 31 punten.
Bij de 9 holes wedstrijd was het beeld eender: Walter Frankvoort werd eerste met 17 punten, gevolgd door Johan Kools (16 punten). Henk Huizer werd derde met 11 punten. Henk scoorde het beste over de laatste drie holes, waardoor hij twee andere spelers, ook met 11 punten, net voor wist te blijven.

Al met al een heerlijke golfdag met tevreden golfers  en wedstrijdleiding.