De Parkbaan Avond Competitie (PAC) 2019 is al weer een tijdje geleden begonnen. Doel ervan is om clubleden die hun spel willen verbeteren de gelegenheid te bieden om in wedstrijdverband hun golfspel verder te ontwikkelen (en op de Parkbaan zijn dat vaak beginnende golfers). Daarnaast om álle leden van Golfclub Zeegersloot die graag een rondje Parkbaan willen lopen gezellig met elkaar in contact te laten zijn.

Voor wie dat nog niet heeft meegemaakt een korte uitleg:

De Parkbaan Avond Competitie (PAC) bestaat uit 16 wedstrijden op donderdagavond. Er wordt vanaf 18:00u gestart, het is vrije inloop. Als u komt schrijft u zich in bij de wedstrijdtafel in het clubhuis (deelname Eur 2,50) en zodra er 3 spelers zich hebben ingeschreven kunt u met deze flight 9 holes Parkbaan lopen. Na afloop vult u de score in in een van de computers in de hal van het clubhuis, waarna zo tegen half negen de uitslag (op basis van stableford) bekend wordt gemaakt. Iedere week zijn er 3 dagprijzen te verdienen, benevens een aardigheidje voor een of meer geslagen birdies en/of hole-in-ones. Aan het eind van het seizoen worden de winnaars van de competitie bekend gemaakt, dit op basis van de beste 8 scores uit 16 wedstrijden. Dat wil in de praktijk zeggen dat u minimaal 8 keer moet hebben meegedaan om daarvoor in aanmerking te komen. Omdat de uitslag op basis van stableford wordt berekend hoeft u echt geen Tiger Woods kwaliteiten te hebben om te kunnen winnen.

Daarnaast zijn er in het voor- en najaar een aantal wedstrijden met een wat hoger “fun” karakter, waarbij de gezelligheid nog meer voorop staat.

Hieronder het schema van de resterende wedstrijden van seizoen 2019:

11/7, 18/7, 25/7 PAC 8 tm. 11  18:00u

1/8, 8/8, 15/8, 22/8 PAC 12 tm. 15 18:00u

17/8 en 18/8 Parkbaankampioenschap

29/8 PAC 16, Finale 17:00u (omdat het dan al weer aardig vroeg donker wordt)

22/9 Parkbaan cross-country 15:00u

26/10 Parkbaan Las Vegas Scramble 14:00u

3/11 Powerball op de Heuvelbaan 14:00u

Dus…als ‘Parkbaanlid’, ‘Twilightlid’, ‘Early-birdlid’ of ‘Gewoon Lid’ van Golfclub Zeegersloot ben je van harte uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten die de Parkbaancommissie organiseert. Sterker nog: we hebben gewoonweg ieder jaar nieuwe deelnemers nodig! Wil je meedoen, schrijf je dan in voor een activiteit (zie de wedstrijdkalender elders op de website) of neem contact op met een van de commissieleden (Frank Haak, Jan Peters, Lex Bolt) per telefoon of via ons mailadres parkbaan@zeegersloot.nl Omdat we regelmatig op de Parkbaan te vinden zijn kan je ons daar uiteraard ook aanspreken (wel zo leuk, toch…?).

We hopen u vaak te zien dit seizoen!

De Parkbaancommissie (Lex, Jan, Frank)