Actuele stand van de kwalificatiewedstrijden na Maandbeker 1 op 20-5-2023:
<Kwalificatie 2024 DAMES>
<Kwalificatie 2024 HEREN>
<Puntenwaardering wedstrijden 2023>

Net als vorig jaar willen we voor de samenstelling van de competitieteams van vooral de 1e en 2e Heren en Dames teams in de hogere klassen kunnen beoordelen welke spelers daar het beste voor in aanmerking komen. Maar ook voor de andere teams is het toch ook leuk om te zien waar je onderling staat. Wellicht zijn er ook nieuwe spelers die zich willen kwalificeren en mee willen doen met de NGF Competitie. Ook zij moeten een kans krijgen om mee te kunnen doen. Hiervoor gaan we een kwalificatiesysteem gebruiken.

We hebben voor 2023 een aantal wedstrijden geselecteerd waarvan we denken dat juist competitiespelers hieraan mee willen en zullen doen. De resultaten van de wedstrijden zetten we om in punten. In Matchplaykampioenschappen kan je meer punten verdienen dan strokeplay en in clubkampioenschappen zijn ook meer punten te verdienen dan met bijv. maandbekers. We verwachten van competitiespelers dat zij zoveel als mogelijk mee gaan doen met deze wedstrijden (kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een keer niet kan). Probeer zoveel mogelijk mee te doen, zeker met de clubkampioenschappen. Van de 5 maandbekers zullen de 3 beste scores worden geteld. We gaan uit van de ABS scores in zowel MB1 als MB2. Bij gelijke ABS score gaat MB1 boven MB2 (vanwege het tee voordeel van MB2). Dit jaar zullen ook de DAC wedstrijden meetellen. We tellen dan de 5 beste scores van de in totaal 14 DAC wedstrijden op basis van de ABS scores
Wij zullen de resultaten van deze wedstrijden mee laten wegen, naast de andere criteria die we binnen de TECO hanteren, bij de samenstelling van de competitieteams voor 2024. De volgende wedstrijden doen mee:

  • Greensomekampioenschappen (19 maart 2023)
  • Strokeplaykampioenschap (26 juni 2023)
  • 65+ Kampioenschap (2 juli 2023)
  • DAC (5 beste sores) (mei-augustus 2023)
  • Matchplaykampioenschap (10 september 2023)
  • Matchplay Ladderkampioenschap nieuwe stijl (mei-september 2023)
  • Parkbaan Kampioenschap (1 Oktober 2023)
  • 5 Maandbekers (20 mei, 17 juni, 16 juli, 12 augustus en 24 september 2023), 3 beste scores tellen

Na iedere wedstrijd zullen we a.d.h.v de uitslag de resultaten hier op de website publiceren !!

We wensen iedereen veel succes en golfplezier !