Afgelopen zaterdag 2 november mochten alle 28 DAC dag-winnaars zich om 15:00 uur melden voor de door De Zeeger’s aangeboden Kookworkshop Italiaans koken.

Na een hartelijk ontvangst door Robert van den Bovenkamp werden er diverse “stations” bemand voor de diverse bereidingen van typische Italiaanse gerechten. Er werd rundvlees gesneden voor de Carpaccio. Focaccia brood en pasta uit diverse basismaterialen gemaakt. Ui en winterpeen in kleine blokjes gesneden, bouillon en rijst gekookt allemaal voor de Risotto.  Aardappelen gegaard en met rivierkreeften gemengd voor de Ravioli. Eieren gemengd met suiker en/of bloem voor het dessert en citroenen geschild en geraspt voor een doe-het-zelf pakket om thuis Limoncello te maken!

Alle deelnemers storten zich op de instructies en namen gretig gehoor van de aanwijzingen van de begeleidende thuiskoks. De één werkte zich helemaal in het zweet, de ander ging vervroegd aan de borrel, weer een ander maakte een reeks foto’s. Er werd poolshoogte genomen bij de concurrerende “stations”, vele kwinkslagen uitgedeeld, veel gelachen en hoe dan ook, een ieder deed zijn of haar ding en leverde zijn of haar bijdrage aan wat uiteindelijk een feestmaaltijd zou worden.

Ook het zelf prepareren van een aantal Italiaanse borrelhapjes bleek onontkoombaar. Na een kleine 2 uur mochten deze borrelhapjes als eerste genuttigd worden om even later gevolgd te worden door een heuse 5 gangen maaltijd:

  • Carpaccio & Foccia brood
  • Ravioli van rivierkreeft
  • Risotto met bospaddestoelen en truffel
  • Semifreddo van pistache, honing en pure chocolade
  • Koffie/ Cappuccino/ Thee toe met Cantuccini

Al met al een hele gezellige en geslaagde kookworkshop/ feestmaaltijd. Echt een prijs waarvoor je de hele winter voor op trainingskamp gaat om in de zomer weer tijdens de Dinsdag Avond Competitie (DAC) te kunnen vlammen om vervolgens wederom in aanmerking te komen voor een door De Zeeger aangeboden kookworkshop. Wat zal het thema in 2020 zijn?

Robert & team, hartelijk dank voor deze mooie prijs. Het was weer een heel gezellige namiddag/avond met veel lekker eten & drinken!