De Stichting Handicart bestaat dit jaar 35 jaar. Ongeveer net zo oud als de  golfcarrière van ondergetekende. Zonder deze Stichting zou het een stuk minder makkelijk zijn om golfers, die om wat voor reden dan ook op een bepaald moment minder mobiel zijn, te laten golfen. De grondleggers van deze Stichting, waarvan sommigen nog actief zijn, hadden destijds een erg goed plan om hun ideaal, zoals al verwoord, te verwezenlijken. Aankoop van buggy’s, die aan golfclubs ter beschikking worden gesteld aan deze minder mobiele golfers. De uitvoering van dit idee kost veel geld. O.a. deze sponsor-dag genereert extra middelen om dit bedrijf goed te laten functioneren.

Wat weetjes over de Stichting.

  • 24.173 pashouders
  • 34.382 donateurs
  • 182 vrijwilligers
  • 780 Handicarts die eigendom zijn van de Stichting Handicart op 112 banen en
  • 278 buggy’s die de Stichting Handicart huurt voor haar pashouders op 60 banen.

Dan de sponsor-wedstrijd zelf. Het weer was goed en de belangstelling navenant. Je kunt zeggen wat je wilt maar dat Covid-19 virus is toch nog ergens goed voor. Er is nu een enorme belangstelling om te golfen en wedstrijden te spelen. In de pre corona periode kreeg ik jaarlijks met heel veel moeite tussen de 40 en 50 deelnemers. Vorig jaar waren dat er 75 en dit jaar 88. Het is, dat we nog wat ruimte moeten laten voor “losse” golfers, anders waren het er nog meer geweest.

Niet alleen het weer maar ook de goede conditie van de baan werkte eraan mee om er een mooie wedstrijd van te maken. De spelvorm greensome zorgt meestal voor een vlotte doorstroming. Dat was ook nu het geval. Er is redelijk gespeeld en in de top was het dringen. Leuk om nieuwe namen te zien in de uitslagenlijst. Zie hieronder:

  1. Mark Hoftijzer en Anita de Wilde                     36
  2. Walter Frankvoort en Rob Zwanenburg          36
  3. Arthur Hijdra en Kees Hoogenes                    36
  4. Henk en Annita Hamming                               33
  5. Anne Marie van Meer en Nelly Duijndam       33

De pret werd helaas wat bedorven door de beslissing van de veiligheidsregio, dat het terras weer gesloten moest worden en nooit geopend had mogen worden. Heel jammer en vervelend voor restaurant De Zeeger en natuurlijk ook voor alle spelers, die zich toch wel verheugd hadden op een terrasje.

Maar geloof mij of niet. Het wordt beter.

De wedstrijd bracht € 680,00 aan sponsorgeld op. Daarvoor namens de Stichting heel hartelijk dank. Wij, u dus, maken hiermee m.i. een goede beurt.

Joep Reinders, handicartconsul en deze dag ook wedstrijdleider samen met Marianne van Wijnen namens de WECO.