Baanstatus

Geldig per: di 11 dec 2018, 07:28 uur
Griendbaan: Geopend | Qualifying
Heuvelbaan: Geopend | Qualifying
Green: Zomergreens
Handicarts: Toegestaan
Trolleys: Toegestaan

Gepland onderhoud

Geplande werkzaamheden bekijken.

Bijzonderheden

Geen bijzonderheden...

Baanstatus

Geldig per: di 11 dec 2018, 07:27 uur
Parkbaan: Geopend
Qualifying: Ja
Green: Zomergreens
Handicarts: Niet toegestaan
Trolleys: Toegestaan

Gepland onderhoud

Geplande werkzaamheden bekijken.

Bijzonderheden

Baanstatus

Geldig per: di 11 dec 2018, 07:27 uur
Driving range: Geopend
Oefencentrum: Geopend

Gepland onderhoud

Geplande werkzaamheden bekijken.

Bijzonderheden

volgende sectie

Informatie Golfbaan

Golfbaan Zeegersloot

Golfbaan Zeegersloot in Alphen aan den Rijn beschikt over een golfaccommodatie met 27 holes, verdeeld over drie banen en een modern, uitgebreid gefaciliteerd oefencentrum. De banen etaleren ruimschoots de karakteristieke contrasten en verscheidenheid van het waterrijke Zuid-Hollandse landschap.

De verschillende waterpartijen in het prachtige polderlandschap en de Griendbaan zelf leveren een fraaie golfentourage vol afwisseling en uitdaging. De vele bosschages zorgen bovendien voor een rijke aankleding van de baan. De holes op de Griendbaan zijn genummerd 1 tot 9.

griendbaan

De Heuvelbaan bevat uitdagende elementen, die eigenlijk zijn voorbehouden aan duingebieden of andere glooiende, landelijke streken van ons land. Behalve van pittige uitdagingen bij de holes van dit kunstmatig opgehoogde gebied, kan de golfer hier genieten van aansprekende vergezichten over het kenmerkende weidse landschap. De holes op de Heuvelbaan zijn genummerd 10 tot 18.

heuvelbaan

De Parkbaan is een zogenoemde compact course, een gekwalificeerde negen holes baan met een lengte van 1.300 meter. Op deze uitdagende baan kunnen beginnende golfers de kneepjes van het golfspel onder de knie krijgen; de gevorderde golfer kan er onder andere zijn korte spel verder ontwikkelen.

parkbaan

De oefenaccommodatie bestaat uit de overdekte driving range, drie ruim opgezette oefenholes, een chipping green en twee putting greens. De lichtinstallatie van de driving range maakt het mogelijk op alle avonden van de week een balletje te slaan.

oefencentrum

Tijdelijke baaninformatie

TPR (tijdelijke plaatselijk regel) voor de Griend- en Heuvelbaan:
Wintercondities: plaatsen op de kort gemaaide delen van de baan is toegestaan.

Griendbaan
De tee van hole 1 is gerenoveerd en opnieuw ingezaaid. Tot het voorjaar is deze tee GUR. De witte en gele tee worden op de blauwe tee bijgeplaatst.

Woensdag 14 of donderdag 15 november wordt op de Griendbaan gestart met het renoveren van “zandnesten” en de randen tussen de greensidebunkers en de greens. De gerepareerde plekken met graszoden hersteld en worden GUR.

Heuvelbaan
Dinsdag 13 november wordt op de Heuvelbaan gestart met het renoveren van “zandnesten” en de randen tussen de greensidebunkers en de greens. De gerepareerde plekken worden met graszoden hersteld en worden GUR.

Parkbaan
Wintercondities: plaatsen op de kort gemaaide delen van de baan is toegestaan.

Oefencentrum
Geen geplande werkzaamheden.

volgende sectie

Starttijden reserveren

Leden en gasten kunnen hieronder inloggen. Wanneer u op de knop ‘Inloggen’ klikt, krijgt u een inlog te zien voor leden en een inlog voor de gasten. Nadat u bent ingelogd, is het direct mogelijk om een starttijd te reserveren voor een van de banen van Golfclub Zeegersloot. NB: U kiest eerst of u 9 of 18 holes gaat spelen en reserveert daarna een starttijd. Uiteraard kunt u ook een starttijd telefonisch reserveren bij de Caddiemaster op 0172 445 441. Veel plezier met uw ronde!

Starttijden annuleren

U kunt zelf uw starttijd niet via de website annuleren. U kunt hiervoor onze Caddiemaster bellen op 0172 445 441 of een annuleringsmail versturen via onderstaande button.

Annuleren starttijd

 

Groepsreserveringen

U wilt met uw bedrijf of organisatie gebruikmaken van onze golfbanen? Dat kan! Bel hiervoor van tevoren met ons Secretariaat op 0172 584 394. Golfclub Zeegersloot heeft ook mooie arrangementen in de aanbieding. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande button.

Onze arrangementen

volgende sectie

Reglementen Golfclub Zeegersloot

Reglement Parkbaan
 • U betreedt het terrein op eigen risico;
 • Voordat u gaat spelen, dient u zich te melden bij de Servicedesk;
 • Indien u gaat spelen, moet u in het bezit zijn van tenminste Baanpermissie;
 • Neem de kledingvoorschriften van de golfclub in acht;
 • Voor de door u veroorzaakte schade bent u persoonlijk verantwoordelijk/aansprakelijk;
 • Greenfees voor de Parkbaan zijn te verkrijgen bij de Servicedesk en in het restaurant na sluiting van de Servicedesk;
 • U dient een geldige greenfeekaart of bagtag zichtbaar aan uw tas of golftrolley te hangen;
 • Het is niet toegestaan om op de Parkbaan te spelen met Drivingrange ballen;
 • Iedere speler dient met een eigen tas en golfclubs te spelen;
 • Baanpersoneel heeft altijd voorrang;
 • De maximale speeltijd per hole is 10 minuten;
 • Leg plaggen terug en herstel pitchmarks;
 • U bent verplicht een pitchfork bij u te dragen;
 • Handicarts zijn niet toegestaan op de Parkbaan.
Plaatselijke regels Parkbaan

Afstandmeters
Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijvoorbeeld helling, windsnelheid, windrichting, advies over clubkeuze), overtreedt hij Regel 14-3.

Uitzondering: Apparatuur die informatie geeft over afstanden die men met bepaalde clubs slaat, mag gebruikt worden indien deze informatie vóór de ronde verkregen is.

Straf voor overtreding
Bij de eerste overtreding: Matchplay – Verlies van de hole; Strokeplay – Twee slagen.
Bij volgende overtreding – Diskwalificatie

 

Vaste Obstakels

 • Een kunststof afslagmat is integraal onderdeel van de baan, wanneer in gebruik als afslagplaats.
 • Aangepaalde bomen zijn vaste obstakels. Indien er sprake is van belemmering is de speler verplicht de belemmering te ontwijken volgens Regel 24-2b.

 

Grond in bewerking (GUR)
Aangegeven door bordjes “GUR”, witte lijnen of blauwe palen. In geval van belemmering (Regel 25-1a) MOET de speler deze belemmering ontwijken volgens Regel 25-1b.

 

Waterhindernissen

 • Niet-gemarkeerde greppels zijn door de baan.
 • Holes 1,2,4 en 5:
  – De laterale waterhindernis links van hole 1 en 2 en rechts van hole 5 strekt zich tot in het oneindige uit in westelijke richting.
  – De laterale waterhindernis van hole 4 strekt zich tot in het oneindige uit in oostelijke richting.

 

Buiten de Baan
Aangegeven door witte palen en/of witte lijnen.

 

Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (regels 18-2, 18-3 en 20-1)
Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.

De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1.

Deze Plaatselijke Regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.

Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen moet worden teruggeplaatst.

 

WAARSCHUWING
Op de Parkbaan is het verboden om af te slaan als er zich personen bevinden op de paden ter linker- en/of ter rechterzijde van de hole.

 

Tijdelijke plaatselijke regels
Zie het mededelingenbord.

 

STRAF VOOR OVERTREDING VAN EEN PLAATSELIJKE REGEL
Matchplay – verlies van de hole
Strokeplay – twee slagen

Baanreglement
 1. Elke speler die de banen van Golfclub Zeegersloot betreedt, dient kennis genomen te hebben van dit baanreglement en van de ‘local rules’ en zich daar gedurende het spelen aan te houden.
 2. Bij het niet nakomen van de regels in dit baanreglement of de ‘local rules’ riskeert een speler (tijdelijke) uitsluiting van het spelen op de golfbanen van Golfclub Zeegersloot. Het bestuur kan, na verificatie van de feiten, over het optreden van de speler een klacht indienen bij de gedragscommissie. De gedragscommissie kan besluiten de speler het recht te ontzeggen voor een bepaalde duur golf te spelen op de banen van de golfclub. De speler kan binnen vier weken na ontvangst van de beslissing van de gedragscommissie daartegen beroep instellen bij de commissie van beroep.
 3. Er wordt gespeeld volgens de ‘Rules of Golf’ zoals vastgesteld door de R&A Rules Limited en de United States Golf Association.
 4. Voor een speelronde wordt gestart, behoort iedere speler geregistreerd te staan op de startlijst. Ingeval leden ’s morgens vroeg of ’s avonds laat willen spelen en de servicedesk niet open is, dienen zij zich achteraf te melden bij de servicedesk. Indien een lid op deze tijdstippen wil spelen met een introducé, is het lid verantwoordelijk voor zo spoedig mogelijke betaling van de greenfee. Het is een greenfeespeler (geen introducé zijnde) niet toegestaan van deze regeling gebruik te maken. Een greenfeespeler kan alleen starten indien hij vooraf een starttijd gereserveerd heeft, de servicedesk deze op de startlijst heeft vermeld en de greenfee is voldaan.
 5. Een speler riskeert een tijdelijke uitsluiting voor het spelen op de golfbanen van Golfclub Zeegersloot voor een periode van maximaal zes weken, als hij na reservering van een starttijd op de startlijst niet verschijnt en zich niet heeft afgemeld bij de servicedesk of als hij voor een ander, zonder diens medeweten, een starttijd op de startlijst reserveert. De constatering van het zonder afmelding niet verschijnen of het reserveren zonder medeweten voor een ander dient door de manager of diens plaatsvervanger, of door de dienstdoende marshal gemeld te worden aan het bestuur.
 6. Een speler dient ten minste vijf minuten voor de voor hem op de startlijst geregistreerde starttijd op de betreffende hole aanwezig te zijn en op de aangegeven starttijd af te slaan.
 7. Ons Tee advies (kleur in relatie tot handicap) is voor gasten en voor leden ‘geadviseerd’.
 8. Iedere speler wordt geacht passende kleding te dragen. Wat onder passende kleding wordt verstaan is gepubliceerd in het clubhuis.
 9. Op de banen en het oefencentrum zijn uitsluitend schoenen met golfspikes of golfschoenen met profiel toegestaan.
 10. Iedere speler moet tijdens het spelen altijd een tas met ten minste drie stokken bij zich hebben.
 11. Huisdieren worden op de banen, het oefencentrum en in de openbare ruimten van het clubhuis niet toegelaten.
 12. Het gebruik van mobiele telefoons is op de banen, het oefencentrum en in het clubhuis niet toegestaan, tenzij er sprake is van een noodsituatie of dit expliciet is toegestaan door het bestuur. Indien een (niet-)speler een mobiele telefoon in de baan, op het oefencentrum of in het clubhuis bij zich heeft, dient hij deze uit te schakelen of het geluid uit te zetten.
 13. Tijdens het spelen dient de bagtag dan wel de greenfeekaart zichtbaar aan tas of golftrolley te zijn bevestigd.
 14. In de winterperiode kan worden bepaald (door de manager of diens plaatsvervanger) dat alleen golftrolley’s met door het bestuur goedgekeurde wielverbreders en een halve set zijn toegestaan.
 15. Alleen handicarts beschikbaar gesteld door de Stichting Handicart zijn toegestaan. Uitzonderingen behoeven de toestemming van het bestuur.
 16. De bal mag nooit worden gespeeld als dat enig gevaar kan opleveren voor medespelers, greenkeepers, toeschouwers of passanten.
 17. Drivingrange ballen mogen, behoudens bij lessen gegeven door professionals, niet worden gebruikt buiten de drivingrange.
 18. De baan betreden anders dan voor het beoefenen van de golfsport is niet toegestaan.
 19. Het is verboden op en rond het golfcomplex ballen te kopen van derden.
 20. De baan spelen anders dan in de normale volgorde is slechts toegestaan wanneer dat is aangegeven door de manager of diens plaatsvervanger.
 21. Het maken van een oefenswing op de afslagplaats is toegestaan, mits het gras niet met het clubhoofd wordt geraakt.
 22. Plaggen die worden uitgeslagen moeten worden teruggelegd en zorgvuldig aangetrapt. Op de greens moeten pitchmarks worden gerepareerd; daarom dient de speler altijd een pitchfork bij zich te hebben.
 23. Na het spelen van een bal uit een bunker dient de bunker te worden aangeharkt en de hark weer in de bunker op de standaard te worden teruggeplaatst met de steel omhoog.
 24. Indien u de aansluiting verliest met de flight voor u, dan dient u de flight achter u door te laten. U verliest aansluiting indien:
  • U de tee van een par-3 bereikt en de voorgaande flight al op de volgende tee staat.
  • U de tee van een par-4 bereikt en de voorgaande flight al op de green staat.
  • U de tee van een par-5 bereikt en de voorgaande flight de green al aanspeelt.
 25. Aanwijzingen van de manager of diens plaatsvervanger, de marshals, de greenkeepers en de servicedesk dienen strikt te worden opgevolgd.
 26. Indien op een par-3 hole een voorrangsregel is aangegeven dient deze te worden opgevolgd.
 27. Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn drie- en vierballen uitgangspunt. Een éénbal zal zich moeten aansluiten bij een twee- of driebal en een tweebal bij een andere tweebal.
 28. Het maximum aantal spelers per flight bedraagt vier personen, tenzij anders bepaald door de manager of diens plaatsvervanger. De servicedesk is bevoegd op drukke weekend- en feestdagen uitsluitend drie- of vierballen te laten starten om meer mensen de gelegenheid te geven om te spelen. In bijzondere gevallen kan de manager of diens plaatsvervanger maatregelen nemen om de doorloopsnelheid te bevorderen.
 29. Indien door omstandigheden één van de banen is gesloten, kan zowel voor individuele spelers als voor wedstrijden worden besloten slechts negen holes te spelen. Spelers die nogmaals negen holes willen spelen moeten in voorkomend geval een nieuwe (tweede) starttijd reserveren na afloop van de eerste negen holes. In geen geval mag worden ingeweven.
 30. Gebruikers van de golfbaan zijn aansprakelijk voor alle schade, van welke aard dan ook, die door toedoen of nalatigheid van henzelf wordt veroorzaakt.
 31. Wanneer door (weers-)omstandigheden afgeweken moet worden van bovenstaande artikelen, wordt dit kenbaar gemaakt op het mededelingenbord bij de ingang van het clubhuis en uiterlijk vanaf 8.45 uur ook op de website. In geval van onweer is de speler zelf verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid.
Plaatselijke regels Griend- & Heuvelbaan

Gebruik afstandmeters
Een speler mag afstanden bepalen met een afstandsmeter. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een afstandsmeter gebruikt om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijvoorbeeld helling, windsnelheid, windrichting, advies over clubkeuze), overtreedt hij Regel 14-3.

Uitzondering: Apparatuur die informatie geeft over afstanden die men met bepaalde clubs slaat, mag gebruikt worden indien deze informatie vóór de ronde verkregen is.

Straf voor overtreding
Bij de eerste overtreding: Matchplay – Verlies van de hole; Strokeplay – Twee slagen.
Bij volgende overtreding – Diskwalificatie

 

Vaste Obstakels

 • Een kunststof afslagmat is integraal onderdeel van de baan, wanneer in gebruik als afslagplaats.
 • Aangepaalde bomen zijn vaste obstakels. Indien er sprake is van belemmering, is de speler verplicht de belemmering te ontwijken volgens Regel 24-2b.

 

Grond in bewerking (GUR)
Aangegeven door bordjes “GUR”, witte lijnen of blauwe palen.
In geval van belemmering (Regel 25-1a) MOET de speler deze belemmering ontwijken volgens Regel 25-1b.

 

Waterhindernissen
Indien de bal op hole 3, hole 5 of hole 7 in de waterhindernis achter de green ligt mag de speler:

 1. handelen volgens regel 26-1 of
 2. als extra mogelijkheid, met een strafslag de bal droppen in de droppingzone links van de green.

De laterale waterhindernis links van hole 1, 2, en 4 strekt zich tot het oneindige uit in westelijke richting;  aan de linkerzijde van hole 3 in oostelijke richting en deels rondom de green van hole 7 in zuidelijke richting.

Hole 10 en 11
De laterale waterhindernis rechts van hole 10 en 11 strekt zich tot het oneindige uit in noordwestelijke richting.

Alle niet gemarkeerde greppels zijn door de baan.

 

Buiten de Baan

 • Aangegeven door witte palen en/of witte lijnen.
 • Alle asfalt paden op de Heuvelbaan zijn Buiten de Baan. Een bal die bovengenoemd pad kruist en komt te liggen aan de overzijde van het pad is Buiten de Baan, zelfs als de bal komt te liggen op een ander deel van de baan (Decision 27/20)

 

Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (regels 18-2, 18-3 en 20-1)
Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen.

De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1.

Deze Plaatselijke Regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.

Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen moet worden teruggeplaatst.

 

WAARSCHUWING
Op de Heuvelbaan is het verboden om af te slaan als er zich personen bevinden op de paden ter linker- en/of ter rechterzijde van de hole.

 

Tijdelijke plaatselijke regels
Zie het mededelingenbord.

 

STRAF VOOR OVERTREDING VAN DEZE PLAATSELIJKE REGELS:
Matchplay – verlies van de hole
Strokeplay – twee slagen

Reglement Oefencentrum
 • Het gebruik van de Drivingrange en het Oefencentrum geschiedt op eigen risico;
 • Het is op de Drivingrange niet toegestaan ballen van het gras te rapen of te slaan;
 • De Drivingrange-ballen zijn eigendom van GC Zeegersloot en het is niet toegestaan om deze mee te nemen;
 • Op het Oefencentrum dient u gebruik te maken van uw eigen golfballen en zijn Drivingrange-ballen niet toegestaan;
 • De ballenautomaat sluit een kwartier voor sluitingstijd van de Drivingrange;
 • Na gebruik gelieve de mandjes terug te plaatsen bij de ballenautomaat;
 • De oefentees zijn eigendom van GC Zeegersloot, gelieve te laten liggen voor de mensen na u;
 • De Oefengreens kennen een toegewezen functie, naast de karrenkraal en naast het terras bevinden zich de puttinggreens, tegenover de ballenautomaat bevindt zich de chippinggreen en naast de bunker bevindt zich de pitchinggreen;
 • Op de oefengreens mag u alleen uw putter gebruiken;
 • Het is niet toegestaan met handicarts op het Oefencentrum te rijden.
volgende sectie

Baanlay-out – Scorekaarten – PHcp tabellen

PHcp tabellen Heren Griend-Heuvelbaan

PHcp tabellen Heren

U kunt de 18- en 9-holes wintertabellen van de Griend-Heuvelbaan voor Heren hier downloaden als pdf.

Downloaden

PHcp tabellen Heren Griend-Heuvelbaan

PHcp tabellen Dames

U kunt de 18- en 9-holes wintertabellen van de Griend-Heuvelbaan voor Dames hier downloaden als pdf.

Downloaden

PHcp tabellen Dames en Heren Parkbaan

PHcp tabellen Parkbaan

U kunt de 18- en 9-holes tabellen van de Parkbaan voor Dames en Heren hier downloaden als pdf.

Downloaden

Arrangementen en aanbiedingen

Tee advies

U vindt het Tee advies bij de servicedesk en de zuil in de hal.

Tee advies

Lay-out Griend- Heuvelbaan

Scorekaart Griend-Heuvelbaan

U kunt de scorekaart, inclusief baanlay-out op de keerzijde, als pdf-bestand downloaden.

Downloaden

Scorekaart Parkbaan

Scorekaart Parkbaan

U kunt de scorekaart, inclusief baanlay-out op de keerzijde, als pdf-bestand downloaden.

Downloaden

Lay-out Griend - Heuvelbaan

Lay-out Griend-Heuvelbaan

Bekijk lay-out Griend-Heuvelbaan. Lay-out is samen met scorekaart ook als pdf te downloaden.

Lay-out bekijken

Arrangementen en aanbiedingen

Lay-out Parkbaan

U kunt de scorekaart, inclusief baanlay-out op de keerzijde, als pdf-bestand downloaden.

Lay-out bekijken

volgende sectie