De weken vlogen weer voorbij!
De eerste teams startten op zondag 31 maart en 2 mei was al weer de laatste dag van de NGF competitie 2019.
Zeegersloot deed hieraan dit jaar met 17 teams mee, wat één team meer was dan in 2018. We deden mee met 2 dames senioren teams, 5 heren senioren teams, 3 mixed compact course teams, 2 dames teams op de dinsdag, 3 dames teams op de zondag en 2 heren teams op de zondag.

Er is na de maanden van trainen tijdens de competitie door onze 17 teams fanatiek gestreden, geploeterd, gelachen, gewonnen, en af en toe ook natuurlijk verloren. En in bijna alle poules was het tot de laatste speeldag spannend wie er poulewinnaar zou worden en wie er zou degraderen.

Maar liefst 4 Zeegersloot teams zijn dit jaar poulewinnaar geworden:

Dames dinsdag 1 is na een bijzonder spannende competitie op de laatste speeldag poulewinnaar geworden en mag nu op 21 mei op Golfclub Bergvliet in Oosterhout tegen Goyer 2 een wedstrijd spelen om promotie naar de hoofdklasse.
Knap gedaan, Jenny Wils, Femke Buntsma, Henny van Ginkel, Hieke van Heusden, Irene van Bienema, Marga van den Heuvel en teamcaptain Marianne Scholtes. We wensen jullie heel veel succes op 21 mei!

Dames dinsdag 2 is enorm sterk voor de dag gekomen: na maar liefst 4 overwinningen zijn zij ongeslagen poulewinnaar geworden en promoveren naar de 2e klasse.
Fantastisch gedaan, Marion Kesteloo, Jeanne Lezer, Hilde Bax, Yolande van Gogh, Marian Richardson, Marlies van Damme en teamcaptain Monica van Zanten.

Bij Heren 1 – 36 holes (zondag) bleef het tot de laatste dag spannend. Door ziektes en blessures waren 2 invallers nodig op de laatste speeldag. Die hebben zich met de rest van het team kranig verweerd, want de laatste wedstrijd werd gewonnen, en daarmee was het kampioenschap en de promotie terug naar de 2e klasse veilig gesteld.
Proficiat, Steven van Arkel, Dion Janssen, Lorenzo van Niekerk, Christiaan Hakstege, Youri Haasbroek, Hubert van Gastel en captain Jason Toelen. En dank aan de twee invallers Piet Bokelaar en Herman Bosman.

Ook Heren senioren 2 heeft zich uitstekend gerevancheerd na de degradatie van vorig jaar. Na een spannende competitie zijn zij poulewinnaar geworden en weer gepromoveerd naar de 3e klasse!
Van harte gefeliciteerd, Emiel van der Wouw, Kees Jan van Ginkel, Leo van der Ruit, Gerrit van Zanten, Nico Dofferhof, Hans van Dijk en teamcaptain Peter Kesteloo.

Helaas was er bij de heren ook één team dat het te zwaar had in hun sterke poule en gedegradeerd is. Heren senioren 3 heeft zich net niet kunnen redden in de 4e klasse en komt volgend jaar in de 5e klasse uit.

De andere heren teams hebben zich goed weten te handhaven in hun klasse. Opnieuw een extra vermelding voor heren senioren 1, dat al jaren uitkomt in de hoofdklasse, en zich met 2 nieuwe spelers weer heeft weten te handhaven in de hoofdklasse.

Bij de dames heeft één team zich niet weten te handhaven: dames 1 – 27 holes (zondag) had een poule met tegenstanders die bijzonder sterk waren en gaat volgend jaar in de 2e klasse  uitkomen. De andere dames teams hebben zich allemaal weten te handhaven in hun klassen, waarbij het er vooral bij de twee dames senioren teams tot de laatste punten om gespannen heeft.

In de Compact Course competitie, waar we met drie mixed teams deelnamen, hebben 2 teams zich in hun klasse gehandhaafd. Mixed Compact Course 1 heeft het helaas in de hoofdklasse niet kunnen redden en komt volgend jaar uit in de 1e klasse.

We hebben op mooie banen mogen spelen en ook de teams die wij op Zeegersloot mochten ontvangen waren zonder uitzondering erg enthousiast over onze mooie baan, en terecht!
We hopen dat iedereen weer een fijne competitie achter de rug heeft en plezier heeft gehad in het zich kunnen meten met tegenstanders van andere verenigingen. We kijken er naar uit veel competitiespelers vanaf nu ook weer op de eigen baan te zien bij de vele clubwedstrijden die er gaan komen, om ook onderling de strijd aan te gaan.
En uiteraard rekenen we weer op evenveel enthousiasme voor de competitie van volgend jaar!

De kampioenen worden op zondag 2 juni, na de Zeegersloot bokaal, gehuldigd.

Klik hier voor het volledige overzicht.