“Tijd voor Vitaliteit” is een project om Alphense 50-plussers te enthousiasmeren om (weer) te gaan of juist te blijven sporten. Veel personen blijken vanaf een bepaalde leeftijd af te haken bij de sport die ze al jaren deden en zetten niet altijd gemakkelijk de stap naar een nieuwe sport of activiteit. Golfclub Zeegersloot heeft tezamen met “Alphen Beweegt” en met tennisvereniging TEAN en tafeltennisvereniging ATTC begin 2019 een project gestart om 50-plussers weer en meer aan het bewegen te krijgen.

Golfclub Zeegersloot biedt met dit project geïnteresseerden de kans om in groepsverband kennis te maken met de golfsport. En het enthousiasme hiervoor blijkt groot. In april van dit jaar zijn voor een serie van 20 lessen maar liefst zes verschillende groepen van elk 10 deelnemers gestart, onder leiding van de golfprofessionals Isi Kokke en Synco Jonkeren van Golfschool Zeegersloot. Inmiddels zijn de meeste deelnemers al zo ver dat ze baanpermissie hebben gekregen en de Parkbaan al meerdere keren hebben gespeeld. Een groot aantal deelnemers is zelfs zo enthousiast dat ze al een golfset en een trolley hebben gekocht en vast van plan zijn om de golfsport te blijven beoefenen.

Na zo’n 10 praktijklessen was het vrijdag 19 juli j.l. zo ver om al het geleerde eens in praktijk te brengen in de vorm van een wedstrijdje over 9 holes op de Parkbaan van Golfclub Zeegersloot. Maar liefst 53 deelnemers hadden zich hiervoor opgegeven. En het weer kon niet beter. Voor men de baan in ging werden onder leiding van leden van de golfclub de deelnemers verdeeld in groepjes (flghts) van drie of vier personen.

De meeste deelnemers stonden nog wel wat onwennig en zenuwachtig bij de start. Het oefenen van een matje op de driving range bleek toch wel iets anders dan het spelen in een echte baan. En natuurlijk was het niet verwonderlijk dat het niet altijd makkelijk was om de bal goed te raken. Maar toch, zodra de zenuwen verdwenen waren, ging het al snel stukken beter en werd het enthousiasme steeds groter. Dat bleek aan het einde van het wedstrijdje ook wel aan de scores: er werd zelfs heel goed gespeeld!
In de baan kregen de deelnemers een drankje en een versnapering en ook na de wedstrijd was het gezellig vertoeven op het terras van het gezellige clubhuis. De flight met Astrid Gailliaert, Kasper Bultje en Ger Markus bleek uiteindelijk de beste score te hebben behaald. Zij werden de winnaars van deze eerste “Tijd voor Vitaliteit” wedstrijd. Zowel deze winnaars als de andere deelnemers kijken met plezier terug op een geslaagde wedstrijd en kijken vol enthousiasme uit naar het vervolg van de lessen.

In het najaar starten er weer nieuwe lessen golf, tennis en tafeltennis onder het project “Tijd voor Vitaliteit”. Voor de golflessen die in oktober starten hebben zich inmiddels al zo’n 25 deelnemers opgegeven. Heeft u ook interesse om deel te nemen? U kunt u hiervoor aanmelden via www.alphenbeweegt.nl/TVV.

Inmiddels is dit bericht ook in het Alphens Nieuwsblad gepubliceerd.


Winnende flight