Na het verkrijgen van een baanpermissie op de Parkbaan en het met succes afleggen van het Regelexamen (bij de Regel- en Examencommissie van Golfclub Zeegersloot [of elders]) wordt de volgende stap voor het verkrijgen van een handicap: het spelen van een Eerste Kaart.
Samen met een marker (iemand die al een handicap heeft) speel je een Qualifying ronde. Zodra je minimaal 18 Stablefordpunten over 9 holes of minimaal 36 punten over 18 holes hebt behaald, heb je een Handicap!
De papieren kaart teken je samen met je marker af.
Aansluitend kan je de kaart zelf invoeren in de zuil van E-Golf4U.
Het voordeel hiervan is dat je direct je handicap ziet. De papieren kaart bewaar je vervolgens een tweetal weken thuis, mocht er iets niet goed gegaan zijn met de invoer.
Mocht je problemen ondervinden met het invoeren dan kan de Service Desk je met alle plezier helpen. Of je kunt contact opnemen met de handicapcommissie.
De volgende keer dat je een Qualifying kaart (Q-kaart) wilt lopen, print je een sticker uit de zuil in de hal van het clubhuis. Kies daarbij de baan, het juiste aantal holes en de juiste tee-kleur die je wilt spelen. Plak de sticker vervolgens op een blanco kaart. Na afloop kun je dan je scores (het aantal slagen per hole) in voeren via de zuil. Je ziet dan meteen je nieuwe handicap.
Zodra je de kaart digitaal hebt ingevoerd, hoef je deze niet meer in te leveren, wel graag ongeveer twee weken bewaren.
In plaats van de zuil kan een Q-kaart aanvragen via de webbased app van E-Golf4U en na afloop je scores daar invoeren. Voor meer informatie zie m.eg4u.nl.
Als alternatief voor een kaart met een sticker, kun je ook gebruik maken van de app van Golf.nl (zie de pagina van de Handicapcommissie op de website met informatie over hoe je dit moet doen). We adviseren een Eerste Kaart niet in te voeren via de app van Golf.nl. Zodra je een handicap hebt van 54 of lager kan je de app van Golf.nl vanzelfsprekend heel goed gebruiken om je scores van Q-kaarten in te voeren.