NA 35 JAAR PRIMEUR BIJ GOLFCLUB ZEEGERSLOOT

Golfclub Zeegersloot beschikt niet alleen over een volwaardige 18 holes Griend- en Heuvelbaan, maar heeft sinds haar oprichting 35 jaar geleden ook een 9 holes par-3 Parkbaan. Naast het gewone lidmaatschap voor de 18-holes baan is er ook een apart lidmaatschap voor leden van de Parkbaan. De bijna 200 actieve Parkbaanleden organiseren hun eigen activiteiten en wedstrijden uitsluitend op de Parkbaan. Kende Golfclub Zeegersloot tot heden alleen maar een officieel kampioenschap voor de 18-holes baan, in al die jaren was er nog nooit een officieel kampioenschap voor de Parkbaan georganiseerd. De wedstrijdcommissie, samen met Parkbaan-commissie, vond dan ook dat het eindelijk eens tijd werd om een officieel Parkbaan Kampioenschap te organiseren voor alle gewone leden, Parkbaan-, early bird- en twilightleden.

Zo’n 60 enthousiaste deelnemers, in handicap variërend van 3 tot 37, hadden zich ingeschreven voor dit kampioenschap. Zaterdag 17 augustus was de kwalificatie, een strokeplaywedstrijd over 2 keer 9 holes op de Parkbaan. Om minder goede spelers met een hogere handicap ook een kans te geven werd er gespeeld in twee categorieën: een netto en een bruto klassement. De beste 18 heren en 9 dames van de kwalificatieronde speelden op zondag 18 augustus de finales.

Voor het bruto klassement bij de heren was het erg spannend want zowel Hans van Beek als Jason Toelen eindigden allebei gelijk met 110 slagen (twee slagen boven par!). De winnaar moest dan ook worden bepaald in een zgn. Play-off. Al op de eerste hole sloeg Hans van Beek toe met een birdie (hij speelde die hole in 2 slagen) en was daarmee de eerste Parkbaankampioen van 2019. Vermeldenswaard is dat Hans van Beek in 1985 ook de eerste clubkampioen Matchplay van Zeegersloot was op de toen geheten Polder- nu Parkbaan.

Bij de dames werd Corine Cools kampioen; zij was de beste in beide klassementen. Trudy van Boxsel werd in beide klassementen eervol tweede.

Bij de heren werd het netto klassement gewonnen door Parkbaanlid Roel Kreft, die uitstekend speelde en na handicapverrekening Hans van Beek met een verschil van 5  slagen voor bleef. Trudy van Boxsel en Piet Bokelaar tenslotte wonnen de Neary. Zij sloegen hun bal het dichtst bij de hole.

Dat golfen een sport is voor alle leeftijden werd nog eens duidelijk bij de dames waar het leeftijdsverschil tussen de jongste (15) en de oudste (75) deelneemster maar liefst 60 jaar was.  De eerste Parkbaankampioenschappen zijn door iedereen met enthousiasme ontvangen en zullen de komende jaren zeker een vervolg krijgen.

Een luchtfoto van de Parkbaan.